Tarta cu mere si nuca

de LUK in Torturi, 19 Feb 2011 | 6278 vizualizari

 

Se vroia a fi un tort cu mere umplute cu nuca si dulceata apoi imbracat in frisca..dar n-am mai iesit sa mi cumpar frisca si a ramas simplu..dar a fost bun si asa..

 

INGREDIENTE

  • Pentru tapetat:
  • 30gr unt
  • 3 linguri de zahar
  • o lingura de nuca macinata
  • Pentru umplutura:
  • 8-9 mere
  • 2 linguri de nuca macinata
  • Pentru blat:
  • 5 oua mici
  • 120gr zahar
  • 80gr faina
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si nuca:

   Pentru inceput curatam merele de coaja,le taiem pe jumatate si le curatam de samburi si casuta samburilor.Ungem forma de copt cu unt si tapetam cu zahar si apoi cu nuca(1 lingura).Punem merele in tava cu scobitura in sus si asezam in cuptor la 180 de grade pentru 15min.

Blat:separam albusul de galbenus la oua.Galbenusurile le mixam cu z vanilat si zaharul apoi adaugam faina si mixam sa se omogenizeze.Batem albusurile spuma.Luam 2-3 linguri din compozitia de albus si mixam cu galbenusurile pentru a se mai subtia.Adaugam restul de albus treptat amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus.

Peste merele scoase din cuptor presaram nuca(2 linguri)Lasam sa se raceasca putin apoi turnam aluatul in tava peste mere.Coacem 40 min in cuptor la 150 de grade(15min de jos apoi 25 si de sus si de jos lasam focul..daca nu se poate regla atunci urmariti in functie de cuptor..eventual coaceti la temperatura mai mica timp mai indelungat).

Scoatem cand e gata si punem pe un platou,cu blatul in jos(eu am folosit o tava de tort cu inel detasabil si am detasat prima data inelul apoi a fost usor sa il pun pe farfurie..)

TIPS-URI

1

tava folosita a fost cu diam de 26cm

2

cand e rece ornati cu frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Anamaria7 1

21.02.2011, 00:28

LUK, mie mi se pare ca orice se serveste cu frisca in mod normal e mai bun fara!

LUK 1

21.02.2011, 12:55

se poate Anamaria..da eu cred ca arata si mai frumos cu frisca..oricum s-a topit rapid

adry88 1

16.06.2011, 15:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca